Surse din CNSAS au acuzat ieri existenta unui document emis de conducerea Bisericii Ortodoxe Ro­mane, prin care se interzice preotilor sa se prezinte pentru au­dieri la CNSAS. "Exista infor­matii ca actuala conducere
Surse din CNSAS au acuzat ieri existenta unui document emis de conducerea Bisericii Ortodoxe Ro­mane, prin care se interzice preotilor sa se prezinte pentru au­dieri la CNSAS. "Exista infor­matii ca actuala conducere a Bise­ricii a interzis preotilor, printr-o circulara trimisa in tara, sa se pre­zinte la CNSAS. Se pare ca Episcopul Ca­sian al Dunarii de Jos ar fi inten­tionat sa vina la audieri, insa prin aceasta circulara i s-a in­terzis", a de­clarat pentru Mediafax un membru al Colegiului dupa se­dinta de ieri.  Contestatie. Potrivit unor surse din Co­legiu, ieri urma sa fie audiat IPS Pimen (foto), Arhi­episcopul Sucevei si Radau­tilor, care a primit la data de 9 oc­tombrie verdict de colaborare cu politia politica, pe care l-a contestat. Sursele citate nu cred insa ca ie­rarhul se va mai prezenta la au­dieri, dar CNSAS l-a mai citat o data, intrucat contestatia poate fi discutata doar dupa audierea acestuia. Totusi, au aratat sursele ci­tate, in cazul in care ierarhul nu se va prezenta la audieri, dupa un interval de pana la zece zile, Co­legiul va lua in discutie contestatia acestuia, fara a mai astepta de­claratiile sale. Ieri, Patriarhia Ro­mana a dezmintit ca ar exista un document al condu­cerii Bisericii Ortodoxe Romane prin care se interzice prezentarea preo­tilor pentru audieri la CNSAS. "Afirmatia potrivit careia conducerea BOR ar fi interzis clericilor invitati la CNSAS sa se prezinte la audieri este o minciuna sfruntata. Ramane la latitudinea fiecarui cle­ric ce face cand primeste o invitatie de la CNSAS", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica.  Verdict. Tot ieri, Colegiul CNSAS a decis cu majoritate de voturi ca pesedistul Doru Giugula, fost sef al grupului PSD in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a fost colaborator al Securitatii. Giugula sustine insa ca decizia Co­legiului este o raz­bunare a lui Mircea Dinescu, membru CNSAS, cu care ar fi intrat mai de mult intr-un litigiu de natura comerciala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.