Franta si SUA sunt ca o familie. Sunt unite de legaturi imposibil de distrus, chiar daca uneori se mai si ciondanesc, cum se intampla intre membrii oricarei familii.

Asa a fost prezentata de administratia de la Paris prima vizita oficiala
Franta si SUA sunt ca o familie. Sunt unite de legaturi imposibil de distrus, chiar daca uneori se mai si ciondanesc, cum se intampla intre membrii oricarei familii.

Asa a fost prezentata de administratia de la Paris prima vizita oficiala in SUA a presedintelui Nicolas Sarkozy. Prin urmare, Sarkozy a sosit ieri in America in calitatea speciala de prieten al Washingtonului, calitate care i-a cam lipsit predecesorului sau, Jacques Chirac. El are toata determinarea si toate sansele sa puna capat tensiunilor care au marcat vreme de patru ani relatia dintre cele doua state, tensiuni generate in primul rand de interventia militara in Irak.


FILOAMERICAN. De altfel, Sarkozy nu a ascuns niciodata ca doreste refacerea axei Paris - Washington si a fost dintotdeauna perceput, in Franta si dincolo de granitele sale, drept un filoamerican. Cea mai rasunatoare lovitura de imagine in acest sens a dat-o chiar in aceasta vara, cand a devenit primul presedinte francez care a ales sa-si petreaca vacanta in America.
IRAN SI IRAK.

Programul oficial al vizitei din aceste zile a inclus doua intalniri Bush - Sarkozy. Mai intai, presedintele Frantei a fost primit cu toate onorurile la Casa Alba, urmand ca o alta intrevedere sa aiba loc la Mount Vernon, resedinta istorica a lui George Washinton. Astazi, Nicolas Sarkozy urmeaza sa ia cuvantul in fata Congresului. Potrivit administratiei franceze, discutiile dintre cei doi lideri vor atinge toate dosarele de actualitate din acest moment: dosarul nuclear iranian, situatia din Orientul Mijlociu sau cea din Irak.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.