Acum sase ani, o tanara britanica a lesinat in timp ce se afla la baile publice din Hastings, dupa o supradoza de heroina. De atunci, tanara de 23 de ani a intrat in coma si nu si-a mai revenit. Acum, un somnifer pe care i l-au dat medicii se pare c
Acum sase ani, o tanara britanica a lesinat in timp ce se afla la baile publice din Hastings, dupa o supradoza de heroina. De atunci, tanara de 23 de ani a intrat in coma si nu si-a mai revenit. Acum, un somnifer pe care i l-au dat medicii se pare ca a facut minuni, se arata intr-un documentar BBC. Dupa sase ani de stagnare, starea de sanatate a tinerei a inceput sa se imbunatateasca. “La 20-25 de minute de cand a luat somniferul, deja am putut sa vedem progrese”, marturiseste mama ei. La numai patru saptamani de cand a luat primul somnifer, tanara este mult mai bine. Medicii i-au avertizat pe parinti ca progresele impotante inspre revenirea din coma pot sa dureze si luni de zile, chiar daca tanara este deja mai bine. “Cand ma uit la ea, pot sa o vad pe fiica mea de dinainte, luptand sa iasa din aceasta stare. Stam cu sufletul la gura in fiecare zi pentru a vedea ce se va mai intampla, chiar daca nu stim daca va ajunge vreodata sa mai vorbeasca”, spune mama, care sustine ca fiica sa nu era dependenta de droguri, iar incidentul este rezultatul unui anturaj daunator. Soarta a facut ca la numai cateva saptamani de la intrarea tinerei in com a, iubitul sau sa moara din cauza unei supradoze. In acest moment, tanara participa la un studiu clinic, alaturi de alte 300 de persoane din toata lumea, care isi propune sa evalueze utilitatea somniferelor in cazul persoanelor cu paralizie cerebrala. Chiar daca are leziuni cerebrale profunde, echipa de medici ii mentine tratamentul cu somnifere tinerei cat mai mult timp posibil, iar semnele sunt pozitive.

S-a descoperit pentru prima oara in Africa de Sud


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.