Speculatorii de la Sibiu au devenit tot mai interesati de contractele pe uncia de aur (SIBGOLD), datorita evolutiei explozive a preturilor pe pietele internationale. Investitorii institutionali „alearga” dupa refugii care sa ii protejeze
Speculatorii de la Sibiu au devenit tot mai interesati de contractele pe uncia de aur (SIBGOLD), datorita evolutiei explozive a preturilor pe pietele internationale. Investitorii institutionali „alearga” dupa refugii care sa ii protejeze fata de prabusirea dolarului, cresterea preturilor la titei si perspectivele efectelor negative ale inflatiei la nivel global.

Potrivit unui comunicat al Bursei din Sibiu, remis redactiei, pe London Bullion Market, uncia de aur a urcat la fixingul de vineri seara la 796,50 dolari, in timp ce pe Comex, divizia de metale a New York Mercantile Exchange, sfarsitul de saptamana a adus un maxim al preturilor pentru contractele cu livrarea in decembrie de 810,70 dolari, nivel care care nu a mai fost inregistrat din ianuarie 1980 si se afla la numai 30 de dolari de maximul istoric de 840 dolari.

La Sibiu, tranzactiile pentru decembrie au fost realizate la preturi cuprinse intre 756 si 775 dolari, valorile mai scazute fiind datorate faptului ca speculatorii de la Sibiu iau in calcul si perspectivele cursului de schimb al leului, inchiderea scadentei realizandu-se la cursul unciei de aur anuntat de BNR.

Marimea contractului SIBGOLD este de o uncie (31,10 grame), iar pasul de tranzactionare, de 0,10 USD.

„Speram ca lichiditatea Bursei din Sibiu sa creasca cu 5% dupa introducerea derivatelor pe aur, iar la sfarsitul anului sa avem o crestere de cel putin 10%“, declara la lansarea acestor contracte Teodor Ancuta, presedintele BMFM Sibiu.

Pretul aurului a depasit recordul de 880 dolari/uncie


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.