Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sambata, ca, dupa ruptura pe care a suferit-o formatiunea prin crearea PD si apoi a APR, exista acum in partid, un al treilea val de innoitori. „Acestia vor sa lege fedeles PSD si sa-l de
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sambata, ca, dupa ruptura pe care a suferit-o formatiunea prin crearea PD si apoi a APR, exista acum in partid, un al treilea val de innoitori. „Acestia vor sa lege fedeles PSD si sa-l dea pe mana lui Basescu, motivand ca fac reforma”, a spus Iliescu, la Liga alesilor locali ai PSD. Potrivit presedintelui de onoare al PSD, aceasta formatiune a cunoscut, dupa 1990, mai multe atacuri din partea adversarilor in scopul distrugerii ei. El a amintit ca, imediat dupa revolutie, viata politica se polarizase in doua tabere, pro si anti-Iliescu. Ulterior, a explicat fostul sef de stat, s-au folosit mijloace mai subtile "strategia coloanei a cincea, a subminarii din interior a unor forte politice". Iliescu a vorbit despre aparitia PD, care pe atunci urma sa modernizeze social-democratia. "Noi eram exponentii conservatorilor, ai legaturilor cu vechile structuri, ei erau reformatorii, innoitorii. Unde au ajuns astazi acesti reformatori? Pana si pe Petre Roman l-au dat afara", a aratat Iliescu, adaugand ca astazi, democratii se revendica a fi de dreapta. In cel de-al treilea val de innoitori sunt oameni care "pronunta fraze de stanga si se uita cu coltul spre dreapta" si de care partidul, spune Iliescu, nu are nevoie. Iliescu a mai spus ca respectivii au incercat sa urmeze directivele de la Cotroceni privind reformarea partidului, incercand sa-l dea afara din partid.

Nu mergeti la referendum!
Desi nu a facut nominalizari despre cei care tradeaza partidul, Iliescu se refera pentru prima oara in mod public la negocierile ce au avut loc inaintea motiunii de cenzura, cand Geoana ar fi obtinut de la Traian Basescu promisiunea ca, daca va scapa de anumiti oameni din partid, Iliescu, Nastase, Mitrea, Hrebenciuc, ar putea intra la guvernare, in ciclul urmator, alaturi de PD. Iliescu a mai spus ca presedintele Basescu are o campanie de demonizare a sa. De asemenea, referindu-se la motiunea de cenzura, Ion Iliescu a spus ca cei care au votat impotriva ei, au facut bine pentru ca motiunea deschidea calea initiativei politice a lui Traian Basescu de a-si impune propriul guvern.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.