Dupa scandalul Distonocalmului, Zentiva recidiveaza, de data aceasta punand in pericol viata cardiacilor. Compania a refuzat sa mai fabrice, de la inceputul anului, Nitroglicerina, un medicament vital pentru bolnavii de inima. Pana in acest moment,
Dupa scandalul Distonocalmului, Zentiva recidiveaza, de data aceasta punand in pericol viata cardiacilor. Compania a refuzat sa mai fabrice, de la inceputul anului, Nitroglicerina, un medicament vital pentru bolnavii de inima. Pana in acest moment, cand criza a fost declansata, farmaciile si spitalele au avut stocuri. Bolnavii sunt disperati ca nu-si mai gasesc medicamentul, mai ales ca inlocuitorul acestuia este de 10 ori mai scump si nu are aceeasi eficienta. Este vorba despre Nitromint, vandut cu predilectie sub forma de spray, care isi face efectul in cateva minute, in timp ce Nitroglicerina actioneaza in cateva secunde. “Este o politica a Ministerului Sanatatii. Cei care au cumparat Sicomed sunt nevoiti sa aduca tehnologie noua, iar asta inseamna o crestere a pretului. Ministerul nu a vrut insa sa accepte o majorare de pret. Acum nu mai ramane decat sa se importe acest medicament sau sa negocieze cu Zentiva. Fara Nitroglicerina, bolnavii pot face infarct.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.