Primarul Andrei Chiliman a declarat ca actiunea de strangere a deseurilor de echipamente electrice, initiata sambata la nivel national, nu a avut succesul scontat in sectorul 1. "Acest lucru este cauzat si de faptul ca multora, si mai ales pensionar
Primarul Andrei Chiliman a declarat ca actiunea de strangere a deseurilor de echipamente electrice, initiata sambata la nivel national, nu a avut succesul scontat in sectorul 1. "Acest lucru este cauzat si de faptul ca multora, si mai ales pensionarilor le vine greu sa care aceste deseuri in fata blocului. Avem un plan prin care saptamanal cetatenii care nu pot transporta aceste obiecte pana in fata blocului pot cere ajutorul firmei de salubrizare care va face acest lucru in locul lor. Avem si niste numere de telefon care stau la dispozitie tuturor celor care vor sa se debaraseze de acest tip de deseuri", a spus Chiliman. Primarul Sectorului 1 a adaugat ca masinile firmei de salubrizare implicate in actiunea de colectare sunt insotite si de echipaje ale Politiei Comunitare care vor avea grija ca deseurile sa nu fie colectate de alte persoane. Cu toate acestea, pe o strada din sectorul 1, doi cetateni de etnie roma ridicau deseurile lasate de oameni in strada si le incarcau intr-o masina care nu apartinea firmei de salubrizare. Ei au spus ca vand deseurile la punctele d e colectare de fier vechi. Cand i-au observat apropiindu-se pe lucratorii firmei de salubrizare, cei doi s-au urcat in graba in masina si au parasit rapid locul. In cazul sectorului 2, situatia a fost descrisa diferit de primarul Neculai Ontanu. Primarul a afirmat ca actiunea de colectare a mers mai bine decat se astepta si ca, lunar, primaria va stabili o zi in care cetatenii vor putea sa beneficieze gratuit de serviciile comunitare pentru strangerea deseurilor electrice. Campania nationala de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), cuprinde 110 orase cu peste 20.000 de locuitori si cele sase sectoare ale municipiului Bucuresti.

Romii aradeni s-au bucurat de frigidere si televizoare

O parte dintre aparatele electocasnice si electronice, care au fost scoase in strada de locuitorii municipiului Arad, au fost luate de cetateni romi, care, inca de la primele ore ale diminetii de sambata au strabatut orasul cu carutele si au incarcat deseurile. Potrivit celor declarate, sambata, de Monica Jitaru, directorul societatii de salubrizare care se ocupa de colectarea deseurilor in Arad, angajatii firmei nu au putut interveni pentru stoparea furturilor, deoarece nu au avut cadru legal in acest sens. „Am ramas foarte neplacut surprinsa de ceea ce am vazut cand am mers pe teren sa urmaresc cum se deruleaza campania de colectare. Romii au adunat aproape tot ce au gasit. Au venit cu carutele si au incarcat in special frigidere si televizoare. Noi, atata timp cat ii gasim cotrobaind pe domeniul public sau cu frigiderul in caruta, nu le putem cere sa nu caute in gunoi sau sa-si dea jos din caruta tot ce au, acest lucru intrand in atributiile Politiei sau Jandarmeriei“, a declarat Monica Jitaru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.