Asociatia Romani Criss a atacat extrem de virulent mass-media din Romania pentru indrazneala de a mentiona etnia in cazul criminalului din Italia. In opinia reprezentantilor rromilor, etnia in acest caz nu este importanta, iar amintirea ei este o do
Asociatia Romani Criss a atacat extrem de virulent mass-media din Romania pentru indrazneala de a mentiona etnia in cazul criminalului din Italia. In opinia reprezentantilor rromilor, etnia in acest caz nu este importanta, iar amintirea ei este o dovada de rasism. Si poate ca au dreptate. Nici macar mentionarea etniei nu a putut opri dezlantuirea furiei italienilor impotriva intregii natiuni romane. Pentru ei, criminalul care a ucis o femeie cu sange rece era roman. Pur si simplu roman. Un cetatean roman care se alatura miilor de infractori cetateni romani care i-au exasperat, in ultima vreme, pe italieni. Ca erau sau nu in tabere si corturi, ca munceau sau nu ca sclavii, pentru o paine mai buna, nu mai avea importanta. Fapta cumplita a cetateanului roman de etnie rroma a reaprins dezbaterile in problema tiganilor. Nu numai pe plan national, dar si pe plan european.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.