Nimic nu poate egala trioul Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemon, iar replica „nimeni nu e perfect“ a ramas si acum in constiinta cinefililor si nu poate fi asociata cu altceva.


„Unora le place jazzul“ spune povestea a doi muzicieni, Joe (saxofonist) si Jerry (canta la contrabas), Tony Curtis si Jack Lemon, care se vad nevoiti sa paraseasca Chicago, dupa ce, fara sa vrea, au fost martorii Masacrului de Valentine's Day, din 1929. Spats Columbo, seful bandei de gangsteri care este pe urmele lor, cere uciderea celor doi si singura scapare pentru acestia este de a pleca din oras. Astfel, se alatura unei orchestre de femei, care pleaca la Miami cu trenul. Cei doi se deghizeaza in femei si isi iau numele de Josephine si Geraldine (mai tarziu Jerry isi schimba numele in Daphne). Primul cadru cu Sugar Kane, eroina principala, ne-o arata pe aceasta grabita sa se alature orchestrei. Mersul mai mult decat provocator al blondei, cu rochia stransa pe corp, face deliciul celor doua „doamne“. Sugar are probleme cu bautura, dar si in viata amoroasa, iar atat Josephine, cat si Daphne se ofera sa o ajute. Sugar Kane Kowalczyk este voluptuoasa solista a trupei, iar barbatii lupta fiecare pentru a-i castiga afectiune, continuand insa sa se dea drept femei. La Miami, Daphne atrage atentia unui playboy milionar, trecut de prima tinerete, care in final o (il) va cere in casatorie. De cealalta parte, Josephine joaca rol dublu: continua sa cante deghizat in orchestra de femei, dar este si un tanar milionar care „se lasa“ incantat de farmecele lui Sugar Kane.

Scenariul filmului este inspirat de o farsa germana
Legendara comedie de travestiuri „Unora le place jazzul“ are un haz incredibil, cu situatii si gaguri inteligente si interpretari de exceptie.