Este premiantul clasei. Ii place sa citeasca, e pasionat de istorie, de politica, iar gandul sau era pana nu de mult sa faca ASE-ul si Facultatea de Drept. Nu-i place sa vorbeasca prea mult despre sine. Mai repede isi afunda privirea intr-o carte, fa
Este premiantul clasei. Ii place sa citeasca, e pasionat de istorie, de politica, iar gandul sau era pana nu de mult sa faca ASE-ul si Facultatea de Drept. Nu-i place sa vorbeasca prea mult despre sine. Mai repede isi afunda privirea intr-o carte, fara sa arate teama si durerea care i-au cotropit sufletul. Alexandru Otelea are 18 ani. In septembrie, la inceputul scolii, a aflat ca are de dat nu examenul de Bacalaureat, ci unul infinit mai greu, cel in care se va lupta cu cancerul.


De doua luni, Alexandru nu s-a mai ridicat de pe patul spitalului. Pe masuta de langa patul sau, tanarul si-a insirat cartile preferate, iar mama i-a asezat la capatai o iconita care sa-l vegheze. Nu-si arata suferinta. Cum ar putea? E de-ajuns ca o vede pe mama sa zi de zi cu ochii in lacrimi si cu rugaciuni catre Dumnezeu pe buze. O priveste cu ochii sai blanzi si timizi si-i spune parca din priviri ca o sa fie bine. Anisoara Otelea, mama sa, a renuntat la serviciu. Zi si noapte sta langa fiul sau, iar cand nu e in spital, alearga "pe la fundatii, pe la oamenii mai instariti, poate reusim sa strangem banii pentru operatia copilului meu", povesteste femeia cu ochii tristi.


CEA MAI GRAVÃ… FORMÃ… DE CANCER OSOS. Alexandru nu a fost niciodata un baiat care sa fie innebunit dupa sport. Rareori daca punea mana pe ganterele pe care le avea in casa ca sa-si mai lucreze bratele. Poate tocmai din pricina momentelor rare in care facea exercitii fizice si-a spus atunci cand a simtit o durere puternica la brat ca ar fi doar efectul exercitiilor, "o mica febra musculara". Au trecut cateva zile de cand mama sa il tot masa cu unguente, dar durerea parca se intetea si mai tare si isi infigea coltii in umarul baiatului cu mai multa forta. "Am plecat la Budimex, i-au facut biopsie, iar rezultatul a fost cumplit, necrutator. Cine s-ar fi asteptat la asa ceva: cancer osos-steosarcom. Ni s-a spus ca este cea mai grava forma de cancer osos, confirmata de specialisti. Din acel moment, baiatul a inceput curele cu citostatice. A strans din dinti si nu a respins nimic din tot ce i s-a spus. Starile de ameteala, durerile pe care le avea si le-a tinut in frau, ajutat de fratele sau de 14 ani, precum si de colegii de la Liceul Caragiale care i-au fost in permanenta aproape. "Acum se afla la a doua cura de citostatice. Dupa care trebuie sa mearga in strainatate pentru a fi consultat. Operatia este programata la 7 ianuarie. Pana atunci trebuie sa strangem peste 35.000 de euro", se tanguie mama copilului.


MÃ…NÃ… DE LA MÃ…NÃ…. Neputinta de a-si ajuta baiatul mai mult decat a facut-o pana acum ii chinuie sufletul si-i schiomonoseste chipul de durere. Dintr-un salariu, cel al sotului ei, si alocatia copiilor greu este sa mai poti pune ceva deoparte. "Colegii, profesorii, directorul liceului, cu totii au sarit in ajutorul lui Alex, punand bani, mana de la mana, pentru a putea strange suma necesara operatiei", spune mama multumind tuturor celor care s-au aplecat cu sufletul si cu fapta de drama prin care trece familia sa, reusind sa stranga aproape 15.000 de euro. Astfel, la initiativa colegului lui Alex, Rares Bertzi, fiul lui Ducu Bertzi, in sala de sport a Liceului I.L. Caragiale se va organiza la data de 6 noiembrie, de la ora 13:00, un spectacol caritabil care va fi deschis de trupa Paynkillers a liceului bucurestean. Vor mai participa Directia 5, Ducu Bertzi, Barac, Mircea Vintila, Maria Gheorghiu, formatia AlbNegru si Connect-R. Pretul intrarii este 50 de RON (500.000 lei vechi). Spectacolul umanitar este realizat cu sprijinul postului Radio Romania Actualitati. Initiatorii acestei campanii umanitare spera ca in ajutorul lor sa vina si absolventii celebri de Caragiale, deveniti acum prosperi oameni de afaceri sau vedete de prima mana.


Acum, temerea mamei ca fiul sau ar putea sa-si piarda bratul ii inclesteaza gura si-i face privirea ca de otel. De doua luni de zile trage cu dintii de fiecare speranta ca fiul sau se va face bine, ca va putea urma facultatile la care viseaza sa ajunga, ca va deveni politician, ca va face o fundatie pentru a lupta impotriva cancerului, ca Dumnezeu va fi milostiv si-o va ingadui copilului sau sa se bucure de viata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.