Inspectorii Protectiei Consumatorului Iasi au amendat hypermarketul Carrefour, ieri, cu 4.000 lei, dupa ce au descoperit aproape 100 kg de peste infestat cu un parazit periculos pentru om. Acestia au oprit definitiv de la comercializare cele 92,5 kg
Inspectorii Protectiei Consumatorului Iasi au amendat hypermarketul Carrefour, ieri, cu 4.000 lei, dupa ce au descoperit aproape 100 kg de peste infestat cu un parazit periculos pentru om. Acestia au oprit definitiv de la comercializare cele 92,5 kg de peste fitofag refrigerat, din cauza faptului ca analizele efectuate de Directia Sanitara Veterinara au scos la iveala existenta parazitului metacercar, care provoaca boala „petelor de cerneala“. Protectia Consumatorului a decis sa faca public numele hipermarketului intrucat acesta se afla la a doua abatere. In urma cu doua saptamani, Carrefour a mai incasat o sanctiune de 3.000 lei, dupa ce s-au descoperit peste 600 litri de apa minerala care nu corespundea standardelor de calitate. „Iesenii care au cumparat pestele fitofag refrigerat pot veni la sediul Protectiei Consumatorului pentru a face o reclamatie si pot cere returnarea banilor“, a declarat, seful Inspectoratului Regional al Protectiei Consumatorului Iasi, Valerian Salavastru. Acesta a adaugat ca producatorul pestelui fitofag refrigerat este firma Mold Fish din Botosani, verificarile inspectorilor urm& acirc;nd a determina daca se impune si amendarea acestei societati. Inspectorii OPC au efectuat un control la Carrefour in urma unei reclamatii depuse de un iesean pe 30 octombrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.