Hituri legendare, 'Ciocarlia>> lui Enescu, monstri sacri ai rock-ului, instructajul prost facut (sau nefacut) al jandarmilor, care nu au stiut sa directioneze publicul, dar si cateva pene de curent, in 'momente oportune>>, au nemultumit publicul venit pe stadionul Cotroceni sa-i vada pe cei de la Deep Purple.

„Smoke On The Water“, „Strange Kind Of Woman“ si „Black Night“ sunt unele dintre hiturile cu care Deep Purple a incercat sa incalzeasca, miercuri seara, publicul adunat pe stadionul Cotroceni din Capitala. Aproximativ 10.000 de spectatori, printre care personalitati din muzica, dar si din viata politica, au fost prezente la concertul sustinut de trupa britanica in cadrul turneului „Rapture of the Deep“. Formatia a urcat pe scena putin dupa ora 20.30, cu o intarziere de mai bine de jumatate de ora fata de momentul anuntat de organizatori. In deschiderea concertului formatia Joanna and The Band a sustinut un recital de 30 de minute. Acest fapt s-a datorat probabil cozilor lungi de zeci de metri, formate din sute de persoane, la portile stadionului. Show-ul a debutat cu piesele & bdquo;Pictures Of Home“, „Things I Never Said“ si „Strange Kind Of Woman“. Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Ian Paice si Don Airey au avut o misiune grea la Bucuresti - au fost nevoiti sa incalzeasca atmosfera de toamna rece pentru miile de oameni care au venit sa ii vada. Au dat ce-au putut, dar nici Gillan nu mai e ce-a fost; usor nesigur pe voce si parea ca nu-si poate regasi nici suflul, nici energia de altadata. Este, oarecum, de inteles, nu toata lumea poate canta pana la adanci batraneti, iar Gillan are 61 de ani.

'Child in time>> a lipsit, spre dezamagirea publicului
Chiar daca publicul a aplaudat si a cantat alaturi de trupa, cele cateva momente in care sunetul a cazut i-au deranjat in mod evident pe spectatori. Problemele au inceput la una dintre primele piese din spectacol, „Woman in Tokio“, pe care solistul trupei, Ian Gillan, a descris-o ca fiind „un cantec care nu este nici despre o femeie si nici despre Japonia“.