Oamenii de stiinta sunt de parere ca substantele care fac sosurile foarte iuti pot ameliora durerea provocata de interventiile chirurgicale. Astfel, anumite plante pe care le regasim in sosurile picante pot indeplini cu succes functia de anestezice.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca substantele care fac sosurile foarte iuti pot ameliora durerea provocata de interventiile chirurgicale. Astfel, anumite plante pe care le regasim in sosurile picante pot indeplini cu succes functia de anestezice. In urma celor mai recente teste realizate in SUA, 41 de barbati care suferisera operatii de hernie au raportat o durere mai slaba, dupa ce au fost tratati cu substante din chili. Totodata, in cadrul unui studiu-pilot, jumatate dintre pacientii operati la genunchi au folosit pentru a-si calma durerea mai putin morfina decat ceilalti pacienti, fiind tratati cu substante obtinute din piper rosu, ardei si chili.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.