Justitia spaniola a dat, ieri, verdictul in cazul presupusilor autori si colaboratori la comiterea atentatelor de la 11 martie de la Madrid, in care si-au pierdut viata 191 de persoane, iar alte 1.841 au fost ranite. Printre cei morti s-au numarat s
Justitia spaniola a dat, ieri, verdictul in cazul presupusilor autori si colaboratori la comiterea atentatelor de la 11 martie de la Madrid, in care si-au pierdut viata 191 de persoane, iar alte 1.841 au fost ranite. Printre cei morti s-au numarat si 16 romani, care au luat trenul pentru a merge la munca din Alcala de Henares spre Madrid.
Sentinta a fost anuntata intr-o atmosfera tensionata de prezenta in aceeasi sala a celor 28 de acuzati -19 marocani si noua spanioli, si a reprezentantilor victimelor. „Conspiratorii in sala, victimele in pamant“, a strigat o femeie din sala. Lectura sentintei a starnit polemici. Trei dintre inculpati au primit fiecare pedepse maxime, de aproape 40.000 de ani de inchisoare. Pedpsele sunt mai mult simbolice intrucat legea spaniola limiteaza perioada de detentia la 40 de ani. Procurorii l-au acuzat pe marocanul Jamal Zougam de a fi plasat bombe la bordul unuia din cele patru trenuri atacate, pe marocanul Othman El-Gnaoui de a fi transportat materialele explozibile si pe spaniolul Jose Emilio Suarez Trashorras de a le fi furnizat. Rabei Osman Said Ahmed, cunoscut drept „Mohamed Egip teanul“ si considerat unul dintre maestrii atentatelor, a fost achitat.
In aprilie 2004, politia italiana a instalat microfoane in apartamentul acestuia. Intr-o inregistrare, acesta se lauda ca a avut nevoie de peste doi ani pentru a pune la punct atacurile de la Madrid.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.