Mai multe proprietati din orasul Buzias sunt revendicate de mostenitorii lui Jacob Muschong, industriasul care, in anul 1906, a achizitionat baile din localitate si, ulterior, in jurul lor a dezvoltat una dintre cele mai importante statiuni balneare
Mai multe proprietati din orasul Buzias sunt revendicate de mostenitorii lui Jacob Muschong, industriasul care, in anul 1906, a achizitionat baile din localitate si, ulterior, in jurul lor a dezvoltat una dintre cele mai importante statiuni balneare din Romania. Nepoata Margareta Wening, singura mostenitoare a averii de milioane de euro a industriasului banatean, care locuieste in Germania, a imputernicit un om de afaceri din Lugoj sa faca toate demersurile pentru recuperarea fostelor proprietati. „Eu am luat legatura cu descendentii lui Muschong, dupa ce am cumparat fabrica de tigla de la Lugoj, care a apartinut aceluiasi om. Am vrut sa reintregesc averea acestei familii. M-am oferit, pe cheltuiala mea, sa-i ajut pe urmasii lui Muschong, care, dupa ce au fost umiliti, nu au mai vrut sa se intoarca in Romania. Nu pot inca estima valoarea terenurilor si imobilelor ce urmeaza a fi retrocedate“, spune Mihai Tanjala, fost ofiter in cadrul Directiei a IV-a a Departamentului Securitatii Statului - contraspionaj economic, dar si la Directia de Informatii a Armatei, unde a activat si du pa 1989.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.