Nici o institutie responsabila nu-si asuma raspunderea in privinta criticilor pe care Comisia Europeana (CE) le aduce Romaniei cu privire la activitatea de ecarisare, respectiv de colectare si neutralizare a deseurilor de origine animala.
Romania este susceptibila de incalcarea Tratatului european in domeniul ecarisajului, a avertizat comisarul european Leonard Orban acum doua zile. Conform acestuia, la fel ca in toate celelalte domenii, subiectul adoptarii acquis-ului face obiectul unor masuri de incalcare a Tratatului. In termen de o luna, cat timp autoritatile pregatesc un raport complet cu situatia din teren, CE analizeaza daca Romania a calcat sau nu Tratatul de aderare. De altfel, anul trecut, Romania a primit stegulet rosu din partea UE tot din cauza activitatii proaste de gestionare a ecarisajului. In urma unei licitatii organizate de Agentia Domeniilor Statului (ADS), in martie 2006, activitatea de ecarisaj a fost concesionata consortiului format din Protan-Romania si Atev-Ungaria.

ADS ameninta ca blocheaza conturile Protan-Atev
ADS va bloca, saptamana viitoare, conturile Protan-Atev deoar ece consortiul nu a achitat penalitatile de 1,7 milioane de euro calculate de Agentie pentru realizarea cu intarziere a unor investitii, a declarat, ieri, Daniel Dragan, presedintele ADS. Intrebat de ce nu a luat masuri decat dupa ce Comisia Europeana s-a sesizat, Dragan ne-a declarat ca „este o coincidenta, as putea spune ca una fericita, faptul ca, dupa doar o zi de la declaratiile comisarului Orban, si eu am facut declaratii de presa pe acelasi subiect. De fapt, eu nici macar nu stiam despre interventia comisarului, am aflat astazi (nr.: ieri) de la jurnalisti“.