Romånii si italienii sunt rascoliti de cazul Giovannei Regiani, italianca care a murit dupa ce a fost agresata intr-o suburbie a Romei. Suspectul este romånul de etnie rroma Nicolae Romulus Mailat, acuzat de crima. A aparut si ipoteza ex
Romånii si italienii sunt rascoliti de cazul Giovannei Regiani, italianca care a murit dupa ce a fost agresata intr-o suburbie a Romei. Suspectul este romånul de etnie rroma Nicolae Romulus Mailat, acuzat de crima. A aparut si ipoteza existentei unui complice. Autopsia victimei urma sa confirme daca aceasta a fost si violata sau presa a exagerat. Ziarele din Peninsula au turnat gaz pe foc, inmultind relatarile referitoare la infractiunile comise de romåni, care in ochii italienilor incep sa ia locul marocanilor. Distinctia romån-rrom a iscat polemici. Prefectii italieni se pregatesc sa puna in practica decizia Guvernului de la Roma privind expulzarile. Aproape 5.000 de romåni ar urma sa fie expulzati pe motive de siguranta publica. Asociatiile romånesti se tem ca pot sa apara decizii abuzive. Multi romåni care muncesc in Peninsula se simt jenati in fata colegilor italieni. Politicienii acumuleaza capital din acest incident.

Violarea Giovannei Reggiani de catre un rrom de origine romana ar putea fi doar o exagerare a presei italiene, intrucat victima a fost descoperita imbracata, dar a cest aspect va fi stabilit dupa autopsie, a declarat atasatul de interne in Italia, comisarul sef Marian Mandroc. Acesta a mai spus ca, speriat de aparitia femeii care l-a denuntat si a soferului microbuzului, agresorul a incercat sa se refugieze intr-o baraca, unde a incercat sa isi schimbe hainele, patate de sange, potrivit Mediafax.

Nicolae Romulus Mailat, acuzat in cazul mortii italiencei, a incercat sa se dezvinovateasca. „Nu am violat-o. Doar i-am furat borseta“, a spus acesta. Procurorii l-au supus ieri unui interogatoriu. Acesta va ramane in inchisoare pentru „omucidere voluntara“, desi continua sa recunoasca doar jaful. Mailat a fost denuntat de o romanca, care a inceput sa-i strige numele si a indicat politistilor baraca in care se afla. Martorul se afla intr-o locatie secreta, sub protectia carabinierilor. Aflata in coma dupa ce a fost agresata intr-o gara, Giovanna Reggiani a decedat joi seara la spitalul Sant'Andrea din Roma.

Mailat nu era singur in momentul agresiunii, afirma Il Tempo. El a avut un complice, a carui identitate nu a fost dezvaluita. Anchetatorii sunt de parere ca victima a fost lovita cu obiecte contondente - pietre sau chiar propria umbrela. Femeia pare sa se fi luptat cu toate puterile cu agresorul, deoarece, in momentul arestarii sale, acesta avea zgarieturi pe fata si pe spate.

Nebunia l-ar putea scapa
Mama lui Romulus a cerut scuze familiei victimei si a afirmat ca fiul ei are probleme psihice de cand a stat intr-un centru de reeducare, unde si-ar fi batut cuie in cap. Rromii din tabara in care locuia spun si ei ca tanarul, care s-a stabilit aici cu doua luni in urma era „bolnav, nu statea bine cu capul“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.