Marko Bela a declarat, ieri, ca la PE formatiunea sa va reprezenta interesele tuturor minoritatilor din Romania, motiv pentru care Uniunea va formula un mesaj de angajament in acest sens catre toate minoritatile in cadrul campaniei la PE. Tot ieri,
Marko Bela a declarat, ieri, ca la PE formatiunea sa va reprezenta interesele tuturor minoritatilor din Romania, motiv pentru care Uniunea va formula un mesaj de angajament in acest sens catre toate minoritatile in cadrul campaniei la PE. Tot ieri, liderul UDMR Kelemen Hunor a cerut partidelor politice din Ungaria sa nu mai intervina in politica interna a comunitatii maghiare din Romania. Kelemen a criticat afirmatiile fostului premier al Ungariei Viktor Orban legate de posibilitatea ca maghiarii din Romania sa nu fie reprezentati in PE. Si senatorul Gyorgy Frunda a declarat ca nu poate accepta ca FIDESZ, partid condus de Viktor Orban, sa sustina un candidat independent (Laszlo Tokes) impotriva UDMR. Pe plan intern, disputele din interiorul maghiarimii sunt si mai acerbe. Astfel, Gyorgy Frunda a mentionat ca din intalnirile avute cu electoratul maghiar a reiesit ca acesta este ingrijorat de lipsa unei liste comune cu Tokes, dar ca nimeni nu stie ca episcopul este cel care a respins acest lucru. In replica, seful de campanie al lui Tokes, Szilagy Zsolt, a declarat ca atunci „cand UDMR s-a vazut cu popularitatea sub 3%, l-a inv itat pe dl. Tokes pe lista de partid“. Totodata, Geoana a avertizat UDMR asupra „retoricii ultranationaliste“ folosite in campania electorala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.