Social-democratii cauta un inlocuitor pentru Mircea Geoana, debarcarea acestuia de la conducerea partidului fiind previzibila chiar si pentru apropiatii sai, imediat dupa alegerile pentru PE. Desi Geoana a decretat o perioada de moratoriu in PSD, el
Social-democratii cauta un inlocuitor pentru Mircea Geoana, debarcarea acestuia de la conducerea partidului fiind previzibila chiar si pentru apropiatii sai, imediat dupa alegerile pentru PE. Desi Geoana a decretat o perioada de moratoriu in PSD, el nu a reusit sa tina sub capac nemultumirile subalternilor sai care i-au trecut mai nou in cont o alta „gafa politica“ (taxata prompt de Ion Iliescu): afisarea alaturi de seful statului la lansarea eurocandidatilor social-democrati. Pentru perioada post-Geoana, in partid se vehiculeaza mai multe nume: Cristian Diaconescu, Sorin Oprescu si chiar Nicolae Vacaroiu.

Parlamentarii din „aripa dura“ a PSD in frunte cu Ion Iliescu sunt extrem de nemultumiti de ultima gafa a liderului lor. „Cred ca am mai scazut in sondaje vreo trei procente“, declara, ieri, unul dintre pesedisti, povestind cum multi dintre colegi l-au interogat in teritoriu, derutati fiind de miscarea lui Geoana. Pana acum, pesedistii stiau ca Basescu e dusmanul lor, iar invitarea acestuia a marit confuzia nu doar in randul electoratului PSD, dar si printre membrii de partid. Geoana si echipa lui sunt lasati sa-si duca mai departe campania pentru PE. ~sta ar fi si motivul pentru care Iliescu a invocat probleme de varsta pentru a nu se implica deloc in campanie, nota de plata urmand s-o achite exclusiv „prostanacul“.

Ion Iliescu cedeaza doar fortat
Cea mai grea problema pentru pesedisti este sa decida pe cine pun in locul lui Geoana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.