Despre aberanta situatie in care legea poate face din orice cetatean un cercetat penal pe o perioada nedeterminata, lasand la mana procurorilor dreptul de a lungi asa-numitele acte preliminare intr-o cauza care are la baza o sesizare venita de oriun
Despre aberanta situatie in care legea poate face din orice cetatean un cercetat penal pe o perioada nedeterminata, lasand la mana procurorilor dreptul de a lungi asa-numitele acte preliminare intr-o cauza care are la baza o sesizare venita de oriunde sau de la oricine, „Gardianul“ a semnalat la momentul potrivit. Printre cei care se aflau de mai bine de trei ani si jumatate intr-o astfel de postura se numara si vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu, la gramada cu alti cinci asa-numiti faptuitori in dosarul 12/P/2006. Este vorba de chirurgul Serban Bradisteanu (fost parlamentar), Dan Gritac, Tudor Balta (fost parlamentar), Anastase Bursova si Mihai Zaharia. Dupa trei ani si jumatate de „cercetari“ asidue, din care un an si jumatate la DNA - Serviciul Teritorial Constanta, procurorii au ajuns la concluzia ca... fapta nu exista!

In tot acest timp, functie de interesele politice care au mentinut conflictul dintre puterea executiva si puterea prezidentiala, PNL-istul Dan Radu Rusanu a fost „cap de afis“ al stirilor care priveau cercetatii DNA. In urma cu o luna de zile, deputatul a fost in audien ta chiar la procurorul general al Romaniei pentru a cere explicatii de ce este tinut de atata vreme in cercetari fara ca in dosarul de la DNA Constanta sa se dea o solutie si fara a fi audiat vreodata in legatura cu acuzatiile ce reieseau la adresa sa din sesizarea facuta de Sindicatul Lucratorilor Portuari Chimpex Constanta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.