La Iasi se va infiinta - la cererea conducerii Spitalului de Neuropsihiatrie „Socola“ - primul Centru Alzheimer din Romania. Deja documentatia a ajuns la Ministerul Sanatatii, iar decizia a fost luata din cauza numarului mare de cazuri d
La Iasi se va infiinta - la cererea conducerii Spitalului de Neuropsihiatrie „Socola“ - primul Centru Alzheimer din Romania. Deja documentatia a ajuns la Ministerul Sanatatii, iar decizia a fost luata din cauza numarului mare de cazuri de acest gen. Tot mai multe familii solicita ajutor deoarece au in ingrijire o persoana afectata de Alzheimer. Acum, pentru tratarea acestei maladii, exista doar o mica sectie exterioara la Spitalul Ghelerter. Aici, suferinzii de Alzheimer se pot interna si pot beneficia de dispensarizare in ambulatoriu. Specialistii spun ca bolnavul de Alzheimer necesita o ingrijire speciala. „Ingrijirea este destul de scumpa si majoritatea familiilor nu-si permit asa ceva. E nevoie de o persoana care sa se ocupe de bolnav.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.