Delegatia Romaniei la Campionatele Mondiale de Box din SUA a trebuit sa faca fata unei situatii mai mult decat jenante. Doar relatiile lui Rudel Obreja, extrem de bine cotat in structurile AIBA, au facut ca Romania sa nu fie exclusa de la aceasta co
Delegatia Romaniei la Campionatele Mondiale de Box din SUA a trebuit sa faca fata unei situatii mai mult decat jenante. Doar relatiile lui Rudel Obreja, extrem de bine cotat in structurile AIBA, au facut ca Romania sa nu fie exclusa de la aceasta competitie. Prietenia acestuia cu Ching-Kuo Wu, presedintele forului mondial, a limitat proportiile pedepselor dictate de consiliul de onoare al AIBA. Trei pugilisti romani au decis sa se apuce de furat tocmai in orasul lui Al Capone. Prinsi asupra faptului, cu echipament sportiv pitit intr-o sacosa, cei trei au incercat sa nege si sa-si gaseasca scuze. Asociatia Internationala de Box Amator a anuntat pe site-ul oficial ca trei pugilisti romani, Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan, au fost exclusi de la CM de box de la Chicago, dupa ce au fost surprinsi incercand sa fure articole sportive dintr-un magazin.

Interdictie pe viata din partea AIBA
„Un raport al politiei arata ca Marius Bogdan Dinu, de 21 de ani, Ronald Gavril, de 21 de ani, si Gabriel Iulian Stan, de 20 de ani, au fost prinsi furand din magazinul Nordstrom din Chicago. AIBA considera acest tip de conduita total inacceptabil si i-a trimis acasa pe toti cei trei sportivi, dar si pe seful delegatiei echipei Romaniei (n.r., Vasile Catea). Pugilistii erau deja eliminati din turneu, iar toate cele patru persoane au primit o interdictie pe viata din partea AIBA“, noteaza site-ul forului mondial. De altfel, AIBA le-a cerut tuturor sefilor delegatiilor de la CM sa semneze un angajament de respectare a Codului de Etica.
Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, si-a cerut scuze pentru acest incident de la AIBA, Comitetul de Organizare a CM si toti sportivii participanti la CM. “Acesti baieti nu isi dau seama ce repercusiuni vor avea faptele lor. Au stricat imaginea boxului romanesc si va trebui mult timp de acum incolo sa ne punem cenusa in cap din cauza acestei prostii”, a declarat Rudel Obreja. Cei trei cer acum clementa, spunand ca sanctiunile sunt prea drastice. “Sunt distrus, tot ce am facut pana acum a fost spulberat. Am ramas din camaraderie alaturi de ceilalti doi si m-am trezit bagat si eu in aceasta poveste. Nu stiu cum ma mai intorc acasa”, a spus Bogdan Dinu, considerat o mare speranta a boxului amator romanesc.

COSR taie finantarea catre box


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.