Guvernul isi asuma raspunderea pentru Legea votului uninominal. Pentru o alta lege, dar cu aceeasi tema, presedintele Basescu a anuntat, hahaind marinareste, ca declanseaza un referendum chiar in ziua euroalegerilor. O alta lege, tot pentru votul uninominal, a trecut deja de Senat. Trei legi pentru o falsa problema. De ce falsa?
Pentru ca Romania nu are nevoie de votul uninominal. Dar e o tema populista, folosita pana la epuizare de politicienii cu raspundere limitata, preluata de presa si transformata in panaceu al bolilor din societatea romaneasca. In acest moment romanii asteapta de la votul uninominal o reforma a clasei politice. De ce?

Pentru ca a fost o minciuna repetata des. Asteapta transformarea clasei politice intr-un grup de elita, competent, cinstit pana in maduva oaselor, dornic sa-si dedice viata romanilor, binelui general, fara sa se gandeasca la propriul buzunar, care sa transfome Romania intr-o tara ce functioneaza perfect, in care romanii se umplu de bani si sunt scapati de orice griji. Acesta e efectul propagandei continue d in ultimii zece ani.