O mare de oameni se indrepta, ieri dimineata, inspre portile stadionului din Pitesti pentru a-i aduce un ultim omagiu Printului din Trivale. De mult nu mai cunoscuse vechea arena pitesteana asemenea aflux de public. Cam de pe vremea cand Argesul con
O mare de oameni se indrepta, ieri dimineata, inspre portile stadionului din Pitesti pentru a-i aduce un ultim omagiu Printului din Trivale. De mult nu mai cunoscuse vechea arena pitesteana asemenea aflux de public. Cam de pe vremea cand Argesul condus de Dobrin invingea Valencia lui Kempes. Cel putin 10.000 de oameni. Dobrin a umplut Trivalea si atunci cand isi etala geniul pe dreptunghiul verde, dar si acum, la despartirea de microbistii pe care i-a facut fericiti atatia ani. Nimeni n-a mai facut asta, nici inainte de era Dobrin, si nici dupa ce acesta s-a retras din activitate

Ar fi foarte greu si ar insemna o risipa inutila de spatiu sa enumeram toate numele sonore care au venit, ieri, la despartirea de Dobrin. De la oameni simpli, veniti din toate colturile Romaniei - ba chiar si romani stabiliti pe alte meleaguri - pana la dregatorii judetului Arges si politicieni de toate calibrele. Unii l-au iubit si pretuit cu sinceritate pe Gascan. Altii au descoperit ca au fost contemporani cu un geniu abia acum, cand acesta nu mai este.

N-au lipsit fostii colegi ai lui Dobrin de la FC Arges si de la echipa nationala. Unii si-au stapanit lacrimile, altii - Cristian, Stancu, Barbulescu sau Cornel Dinu - au plans ca niste copii la catafalc. Sotiei Printului, Gica Dobrin, i se uscasera de mult lacrimile. Fiul, Dan, privea prin multime, dincolo de ea, incapabil sa scoata vreun sunet. Am vazut agenti de Politie si jandarmi, mobilizati pentru a asigura ordinea, lacrimand. Si cerul a plans, alaturi de oamenii care n-au tinut cont de ea si au stat alaturi de Dobrin pana la coborarea trupului sau istovit de lupta cu boala, in mormant.

Un ultim „Ave Maria“ pentru Printul din Trivale
Printului din Trivale i-a placut mult muzica populara romaneasca.
Ii venera pe Gheorghe Zamfir si pe Dumitru Farcas. De altfel, maestrul Zamfir, si el un admirator al lui Dobrin, a cantat, langa sicriul Printului, cea mai tulburatoare „Ave Maria“ din cariera sa. „De acum incolo jucam in 10“, se putea citi, in alb si violet, pe o pancarta afisata de suporterii lui FC Arges. „De cand a aparut Dobrin am iubit si iubesc Argesul. Am calatorit mii de km prin tara, doar ca sa il vad jucand si sa ma bucur de genialitatea lui. Am venit si acum sa-mi iau ramas bun de la el, la finalul meciului lui cu moartea“, a declarat Sorin Cosma, un barbat din Medias. „Eu sunt dinamovist si n-am uitat niciodata cum Dobrin ne-a luat un titlu de campioana prin anii '70. Doar el, de unul singur. Atunci m-am intristat. Acum am venit de la Targu-Mures sa-l vad pentru ultima oara si sa ma mai inchin o data geniului lui“, ne-a spus Geza Szasz.

Zi de doliu in judetul Arges
Desi n-a fost decretata zi de doliu national - presedintelui Traian Basescu i s-a reprosat asta -, autoritatile locale au decis, totusi, ca pe intreg teritoriul judetului Arges ziua de ieri sa fie una de doliu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.