Boardul executiv al Petrom a decis, in 15 octombrie a.c., ca divizia Exploration & Production Services (E&P) a companiei sa aplice in continuare legislatia privind achizitiile publice valabila la data de 1 octombrie a.c., pentru a nu afecta
Boardul executiv al Petrom a decis, in 15 octombrie a.c., ca divizia Exploration & Production Services (E&P) a companiei sa aplice in continuare legislatia privind achizitiile publice valabila la data de 1 octombrie a.c., pentru a nu afecta continuitatea activitatii. Aceasta in pofida faptului ca, incepand cu data de 4 octombrie a.c., in Romania a intrat in vigoare o noua legislatie privind achizitiile publice, care schimba radical procedurile si conditiile aplicate pana la data mentionata.

„Decizia a fost luata pentru a asigura activitatea E&P fara intreruperi.(...)Petrom E&P va lua masuri pentru a alinia procedurile de achizitii publice la cerintele legale fara a periclita activitatea“, se arata intr-o nota semnata de Johann Pleininger, membru al boardului executiv al E&P Romania, transmisa tuturor directorilor din companie.

Surse avizate din piata ne-au precizat ca, aparent, aceasta decizie poate avea doua explicatii: dorinta de a preveni o eventuala stare de incertitudine in companie cu privire la modul in care vor fi transate probleme vizand achizitiile publice, odat a cu schimbarea legislatiei, sau incercarea de a „evita“ aplicarea noilor prevederi in domeniu, care sunt mult mai restrictive. „Avand in vedere ca un pachet semnificativ de actiuni al Petrom apartine in continuare statului roman, este de-a dreptul curioasa aceasta decizie, prin care noua legislatie a achizitiilor publice este ocolita. In mod normal, hotararea boardului E&P ar trebui sa devina nula odata cu intrarea in vigoare a noilor acte normative emise de Guvern“, au afirmat sursele citate. Acestea au explicat ca, in conditiile vechii legislatii a achizitiilor publice, aveau acces in sistem societati care pe noile proceduri nu mai au nici o sansa de calificare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.