Temele specifice unei campanii electorale pentru Parlamentul European lipsesc, deocamdata, din discursurile politicienilor romani. Clasa politica se rezuma doar la deja obisnuitele lupte de uzura.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a dec
Temele specifice unei campanii electorale pentru Parlamentul European lipsesc, deocamdata, din discursurile politicienilor romani. Clasa politica se rezuma doar la deja obisnuitele lupte de uzura.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, la Conferinta PNL Bucuresti, ca Romania nu se poate impune in Europa „cu modelul impostorului si smecherului creat in jurul lui Traian Basescu“. Crin Antonescu a admis faptul ca reforma clasei politice romanesti este imperativa. „Numai ca reformarea clasei politice nu se poate face prin decret prezidential, nici prin hotarare de Guvern si nici macar prin asumarea raspunderii. Reformarea clasei politice este un proces indelungat, in care este nevoie nu doar de bune intentii, ci si de modele autentice“, a apreciat Antonescu. Politicianul liberal a mentionat votul uninominal, cresterea pensiilor si cresterea economica printre succesele guvernarii liberale.

PNL loveste in seful PD de la Cotroceni...
„In Europa nu merge cu smecherii, nu merge cu demagogie, cu populism si nici macar cu bai de multi me“, a spus Antonescu, adaugand ca se cauta politicieni „eficienti, responsabili, respectabili“. Liderul liberal l-a criticat pe seful statului ca nu are intalniri cu alti presedinti. „Nu este intamplator ca domnul Basescu nu ne poate raspunde exact si nu ne poate da un raspuns multumitor cu cati sefi de stat din Uniunea Europeana s-a intalnit de la 1 ianuarie 2007 si pana azi“, a spus Antonescu

... democratii riposteaza
La randul ei, Roberta Anastase, europarlamentar al PD, critica, modul agresiv in care PNL isi face campanie electorala, aratand ca liberalii nu-si pun problema numarului de europarlamentari pe care il vor avea, ci daca vor reusi sa treaca de pragul electoral. „Astazi, vedem figurile liderilor PNL pe fiecare gard si impartind caltabosi si tuica“, a spus Anastase.

Fata lu' tata versus 322
Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena, a declarat ca referendumul este singura oportunitate de a-i schimba pe cei 322 care au incercat demiterea, „fara nici un motiv“, a presedintelui. „In calitate de sefa de campanie a candidatului nostru Marian Zlotea, de la sectorul 1, voi miza pe campania door-to-door. Credem noi ca este posibilitatea cea mai buna de atragere a populatiei, de a-i convinge sa voteze. In primul rand dorim sa le explicam importanta vitala a referendumului. Pentru ca este singura noastra oportunitate de a-i schimba pe cei 322 care au dus la demiterea, fara nici un motiv, a presedintelui. Si pentru mine vreau sa spun ca are o implicatie personala“, a declarat Elena Basescu.

Referendumul, o cheltuiala inutila
Insa deputatul PNL de Alba, Nicolae Popa, intentioneaza sa-l actioneze in instanta pe presedintele Traian Basescu pentru a-i imputa cheltuielile inutile pentru organizarea unui referendum privind introducerea votului uninominal. Popa a spus ca Traian Basescu se incapataneaza sa organizeze un referendum, desi Guvernul si-a asumat raspunderea pentru votul uninominal, si aceasta consultare publica nu este decat o cheltuiala in plus din bugetul statului. „Sa vedem daca domnul Basescu (...) nu poate fi dat in judecata sa plateasca banii acestia pe care el ii cheltuieste si ii arunca pe apa sambetei pentru organizarea unui referendum fara obiect (...)Este clar ca referendumul are lucruri ascunse“, a mai spus Popa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.