Decizia Partidului Social-Democrat de a cere dezbatere publica si implicarea Parlamentului in discutiile privind o eventuala amplasare pe teritoriul Romaniei a unor elemente din scutul antiracheta american a provocat o reactie dura din partea altor
Decizia Partidului Social-Democrat de a cere dezbatere publica si implicarea Parlamentului in discutiile privind o eventuala amplasare pe teritoriul Romaniei a unor elemente din scutul antiracheta american a provocat o reactie dura din partea altor partide parlamentare.

Senatorul PD Cristian Cucuian, secretar al Comisiei pentru Politica Externa, afirma ca nu stie de existenta vreunui demers oficial al social-democratilor pentru a aduce acest subiect in dezbaterea din comisii. „Nu cred ca e de competenta comisiilor Parlamentului. CSAT are in componenta persoanele care au competenta de a lua hotarari in concordanta cu situatia geopolitica si cu strategia NATO pentru securizare“, spune Cucuian.

Senatorul democrat afirma ca demersul PSD-ului este unul ce tine exclusiv de imagine. „E pacat ca niste chestiuni de siguranta nationala sa fie transformate in lupta politica“, afirma Cucuian. Acesta a adaugat ca nu stie despre existenta unor eventuale negocieri intre Guvernul Romaniei si SUA privind o eventuala amplasare a unor elemente din scutul antiracheta.

Eugen Mihaescu, vice-presedinte al Comisiei pentru Polit ica Externa a Senatului, afirma ca cererea PSD-ului este „absolut pentru public“, in conditiile in care „in mana lui Geoana, comisia a devenit o rusine“. Mihaescu ataca modul in care liderul PSD-ului conduce Comisia senatoriala. „Geoana este tot timpul plecat cu partidul sau la prietenii lui din America. Cum afla ca eu sunt plecat la Bruxelles, se aduna si isi fac toate blaturile, isi aranjeaza bugetele pentru ambasade“, afirma Mihaescu. Acesta il acuza pe Geoana ca ar conduce „din umbra“ Ministerul de Externe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.