Sa spunem ca va molipsiti de varicela si ca trebuie sa stati un timp in casa. Ce faceti? S-ar putea, de plictiseala, sa va vina ideea sa va spionati vecinii. Dupa ce am vazut „Fereastra din spate“ de Alfred Hitchcock, noi credem ca mai b
Sa spunem ca va molipsiti de varicela si ca trebuie sa stati un timp in casa. Ce faceti? S-ar putea, de plictiseala, sa va vina ideea sa va spionati vecinii. Dupa ce am vazut „Fereastra din spate“ de Alfred Hitchcock, noi credem ca mai bine va limitati la uitatul la televizor sau va apucati pur si simplu de curatenia de sarbatori.

Intriga peliculei se concentreaza in jurul personajului Jeff (James Stewart), fotograf profesionist pe care un picior rupt il tine inchis in casa. De plictiseala, incepe sa spioneze locatarii imobilului din spate. Unii mai ciudati ca altii, acestia sunt in majoritate cupluri cu tot felul de probleme. De departe cea mai grava problema o are cuplul in care la un moment dat nevasta dispare, iar spre convingerea lui Jeff, sotul nu este strain de aceasta. Spre amuzamentul logodnicei sale (Grace Kelly) si al asistentei medicale care il ingrijeste, Jeff incepe sa sustina ca sotul in cauza si-a omorat nevasta. Cum acesta chiar asa a facut si isi da seama ca este spionat, Jeff se afla in primejdie. In momentul culminant al filmului, ucigasul patrunde in apartamentul lui Jeff, incercand sa-l ucida. Cand este pe punc tul de a-l arunca pe geam, politia soseste, iar ucigasul este arestat.

Filmul a fost realizat in 1954 si are in rolurile principale doi dintre actorii fetis ai lui Hitchcock: James Stewart si Grace Kelly. James Stewart este bun ca de obicei, iar sarmul lui Grace Kelly stie toata lumea ca a ramas pana azi inegalabil. Ca o gluma la adresa producatorului prea bagacios, Hitchcock a distribuit un actor (Raymond Burr) care ii semana acestuia perfect in rolul... ucigasului. Si pentru ca vorbim de un film de Hitchcock, trebuie sa amintim si inevitabila lui trecere prin cadru, aici in chip de acordor de pian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.