Blocul National Sindical (BNS) apreciaza initiativa Ministerului Muncii de a dezvolta serviciile de ingrijire la domiciliu a copiilor de pana la trei ani, dar cere autoritatilor recunoasterea meseriei de bona si impozitarea legala a muncii prestate.
Blocul National Sindical (BNS) apreciaza initiativa Ministerului Muncii de a dezvolta serviciile de ingrijire la domiciliu a copiilor de pana la trei ani, dar cere autoritatilor recunoasterea meseriei de bona si impozitarea legala a muncii prestate."Consideram ca este un pas logic si necesar avand in vedere ca infrastructura sistemului de ingrijire si educatie este incapabila sa faca fata necesitatilor reale - numai 4% dintre copii au locuri in crese - si nu se intrevede o evolutie spectaculoasa in viitorul apropiat", informeaza sursa citata. Totodata, BNS atrage atentia ca parintii apeleaza deja la serviciile oferite de bone, dar aceste persoane nu au o pregatire adecvata pentru ingrijirea in siguranta a copiilor si sunt platite la negru. "Din pacate, pentru ca nu au de ales si nu exista standarde reglementate legal, familiile isi expun copiii la riscuri majore, pornind de la lipsa un contract care ar garanta cel putin prezenta bonei si terminand cu elemente ce tin de dezvoltare, educatie, nutritie, sanatate si chiar siguranta vietii copilului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.