Tupeul unui dealer auto a ajuns sa tina loc de lege. O portiune din Bulevardul Expozitiei din Capitala era pe cale sa devina strada particulara a unei firme care comercializeaza automobile Honda in Romania. Ieri, locul cu pricina era delimitat cu garduri, pe care era inscriptionata avertizarea: „Accesul interzis. Proprietate privata“. Spre disperarea sutelor de soferi care trec zilnic prin zona, la capetele asa-zisei proprietati erau montate bariere

Cum a reusit o firma sa confiste un bun public? Nici macar autoritatile nu ne-au putut raspunde la aceasta intrebare. Viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu a aflat stupefiat de la reporterii „Gardianul“ ce se coace pe o artera publica aflata in administrarea municipalitatii. Folosindu-se de un drept dubios de proprietate, detinatorul reprezentantei auto a reusit performanta sa ingradeasca strada in cateva zile, fara vreo autorizatie de la Primarie

Sesizati de reporterii nostri, inspectorii Primariei au venit sa vada cu ochii lor barierele. Au fost indrumati catre firma Dageco Invest, unde s-ar fi aflat actele de proprietate. Dupa mai bine de o ora de discutii, nu au aparut suficiente documente care sa demonstreze dreptul de proprietate asupra terenului public si nicio aprobare din partea autoritatilor pentru inchiderea strazii. Pana la lamurirea situatiei, demersul ziarului nostru a dus la demontarea barierelor Unul din dealerii Honda Romånia s-a hotaråt sa transforme un bulevard al Capitalei in strada privata.

Cu cateva zile in urma, pe Bulevardul Expozitiei, in dreptul numarului 2, a aparut un gard care delimita o portiune de strada. Pe gard erau atarnate placute pe care se putea citi: “Accesul interzis. Proprietate privata”. Ieri, erau montate bariere care urmau sa inchida o portiune de cateva sute de metri din strada, in dreptul reprezentantei Honda. Paznicii unei firme de securitate, care pazeau bariera, ne-au spus ca vineri la ora sapte seara urma sa se lase barierele si sa nu se mai treaca pe acolo. Asta ar fi insemnat blocarea unei strazi foarte circulate si blocaje mai mari in zona.

La sesizarea reporterilor ziarului „Gardianul“, inspectori de la Primaria Sectorului 1 si de la Primaria Generala au descins la fata locului sa afle daca bulevardul a devenit proprietate privata si daca exista aprobari pentru inchiderea strazii. Luati la intrebari, reprezentantii firmei Dageco Invest , cei care spun ca sunt proprietari ai portiunii din bulevard au prezentat cateva documente care ar demonstra dreptul lor de proprietate. “ Din ce am vazut deocamdata, este vorba de o improprietarire facuta pe Legea 834.