Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat, ieri, ca discutiile cu Comisia Europeana (CE) privind modificarea taxei de prima inmatriculare sunt departe de a fi incheiate. Totodata, Vosganian a afirmat ca aceasta taxa va fi modificata dupa ce
Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat, ieri, ca discutiile cu Comisia Europeana (CE) privind modificarea taxei de prima inmatriculare sunt departe de a fi incheiate. Totodata, Vosganian a afirmat ca aceasta taxa va fi modificata dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) si CE vor ajunge la o intelegere. Declaratia ministrului vine in contradictie cu afirmatiile sale mai vechi, dar si cu cele ale premierului Calin Popescu Tariceanu. Cei doi oficiali au anuntat, odata cu aprobarea in guvern a Legii bugetului de stat pe 2008, ca nu intentioneaza sa modifice taxa de prima inmatriculare anul viitor.

Se pare insa ca declaratiile facute miercuri de purtatorul de cuvant al comisarului pentru taxe, Maria Assimakopoulou, potrivit carora Comisia Europeana (CE) va deschide, pana la sfarsitul anului, a doua etapa a procedurii impotriva Romaniei in cazul taxei de inmatriculare, l-a facut pe Vosganian sa-si modifice putin declaratiile. Ministrul finantelor sustine insa ca CE nu poate declansa cea de-a doua etapa a procedurii de infringement daca nu are „un contact direct cu MEF, ceea nu s-a realizat“. Potrivit lui Vosganian, in prezent discutiile pe aceasta tema cu CE nu sunt finalizate.

„Am inaintat CE proiectul de modificare insotit de explicatiile noastre si odata ce vom ajunge la o intelegere, vom modifica aceasta taxa“, a spus Vosganian. Acesta considera ca MEF a oferit Comisiei toate informatiile cerute.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.