Cu trei zile in urma, ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, si-a permis, in baza prerogativelor legislative pe care le are, sa elibereze din functie mai multi asa-numiti manageri publici din minister si din Administratia Nationala a Penitenciarelor.
Cu trei zile in urma, ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, si-a permis, in baza prerogativelor legislative pe care le are, sa elibereze din functie mai multi asa-numiti manageri publici din minister si din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Astfel, cel putin pe tronsonul manageriatului penitenciarelor, unde se instaurase de ceva vreme haos si incompetenta, a inceput curatenia, numai ca reactia din tabara „nemultumitilor“ nu a intarziat sa apara. Ieri, grupul deposedatilor de functie, condus de managerul public din ANP, Sorin Dumitrascu, a atacat cu un comunicat de presa in care se arata ca ministrul Chiuariu ar fi trebuit sa promoveze hotararea de guvern prin care a reorganizat ministerul si Administratia Nationala a Penitenciarelor dupa ce ar fi avut o consultare prealabila cu cei eliberati din functie.

In acest comunicat s-a motivat ca MJ are peste 50 de posturi vacante, iar ANP peste 2000. Apoi, contestatarii arata cu trebuiau transferati in alta institutie sau autoritate publica si nicidecum eliberati din functie. „Vom cere anularea acestei Hotarari de Guvern abuzive si a actelor ilegale de eliberare din func tie pe cale judecatoreasca, rezervandu-ne dreptul de a face plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva ministrului justitiei, Tudor Chiuariu. Solicitam Guvernului Romaniei revocarea acestei Hotarari de Guvern emise in conditii lipsite de transparenta si cu incalcarea regulilor de procedura obligatorii la elaborarea actelor normative. Cerem Ministerului Justitiei si Administratiei Nationale a Penitenciarelor revocarea actelor administrative de eliberare din functie emise abuziv. Solicitam Agentiei Nationale a Functionarilor Publici sa ceara anularea pe cale judiciara a acestor acte juridice, in exercitarea atributiilor specifice“.

Persoana de contact a celor napastuiti este Sorin Dumitrascu, personaj despre a carui dubioasa ascensiune pana la functia de manager public in ANP a atentionat si „Gardianul“. In urma celor dezvaluite de noi, la Ministerul Justitiei s-a ordonat un control pe activitatea acestuia.

Este nevoie de posturi de executie, nu de o droaie de manageri publici


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.