Cel mai important deficit de forta de munca in Romania se inregistreaza in constructii, industria textila sau in randul muncitorilor necalificati in diferite domenii. Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), dupa intrarea
Cel mai important deficit de forta de munca in Romania se inregistreaza in constructii, industria textila sau in randul muncitorilor necalificati in diferite domenii. Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), dupa intrarea Romaniei in UE, deficitul de forta de munca s-a manifestat atat la nivelul ocupatiilor cu grad ridicat de calificare, cat si, mai ales, in randul celor cu nivel scazut de instruire. Principalele meserii in care exista un important deficit de forta de munca sunt lacatus mecanic, confectioner in industria textila si a confectiilor, vanzator, asistent medical sau medic. De asemenea, muncitorii necalificati in mai multe domenii (constructii, intretinerea drumurilor, demolari de cladiri, zidarie) sunt din ce in ce mai greu de gasit. „Noi facem cursuri de calificare, dar, din pacate, dupa ce le termina, pleaca in strainatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.