In luna noiembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal (2-4 grade Celsius) in cea mai mare parte a regiunilor tarii.

In zonele sud-estice si vestice, vremea va fi mai calduroasa, iar temperaturile vor depasi valoare
In luna noiembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal (2-4 grade Celsius) in cea mai mare parte a regiunilor tarii.

In zonele sud-estice si vestice, vremea va fi mai calduroasa, iar temperaturile vor depasi valoarea normala (4-10 grade).

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prezentat, ieri, o prognoza a vremii pentru intervalul noiembrie 2007 - aprilie 2008. Potrivit perspectivelor ANM, romanii vor avea parte si in acest an de o iarna blanda, fara fenomene si temperaturi extreme. Cu toate acestea, spre deosebire de iarna trecuta, cea mai calda din ultimii 100 de ani, sezonul rece din acest an va fi ceva mai friguros. Totodata, daca anul trecut nu prea am avut parte de zapada, prognozele pe urmatoarele sase luni arata ca situatia va fi diferita in acest an. Meteorologii promit zapada in toata tara incepand cu luna decembrie. „Prognoza pe sase luni nu poate sa aduca detalii de ordinul zilei sau saptamanii. Dar va pot spune ca in decembrie vom avea, cu siguranta, zapada. Nu putem sti insa daca va ninge chiar in ziua de Craciun“, a declarat directorul ANM, Ion Sandu. Chiar daca, potrivit pr eviziunilor, in decembrie vom avea parte de zapada, temperatura medie pe timpul zilei se va situa peste valoriile medii in majoritatea regiunilor. Astfel, daca valorile normale pentru decembrie se incadreaza intre -2 si 0 grade Celsius, in cea mai mare parte a tarii temperaturile vor varia intre 0-6 grade. Valori normale pentru aceasta perioada a anului vor fi posibile, potrivit ANM, doar in centrul si nordul tarii, unde media temperaturilor va fi una negativa. Aceasta tendinta, de depasire a valorii medii normale, se va mentine si in lunile ianuarie si februarie. „Luna februarie este mult mai calda decat in mod normal, cu temperaturi care pot urca in anumite zone pana la sase grade Celsius. Doar in centrul si nordul tarii va fi ceva mai frig, cu temperaturi intre -2 si 0 grade. De zapada, in luna februarie, putem vorbi doar daca ne referim la partea de nord a Romaniei“, a declarat ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.