Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ieri ca, in cazul in care Guvernul isi va asuma raspunderea, in Parlament, pe votul uninominal, partidul pe care il reprezinta va depune o motiune de cenzura pe aceasta tema.
“Guvernul Tariceanu nu are sanse sa supravietuiasca, pentru ca noi suntem impotriva votului uninominal. Asta ar insemna desfiintarea partidelor si a doctrinelor clasice. Tariceanu cade in capcana lui Traian Basescu, iar eu nu pot sa il tin cu forta la guvernare si am informatii ca si doreste sa plece”, a declarat Corneliu Vadim Tudor.
Intrebat daca PRM va initia o motiune de cenzura, in cazul in care Guvernul va veni in Parlament, sa isi asume raspunderea pe votul uninominal, Corneliu Vadim Tudor a declarat: “Daca face asa ceva Guvernul Tariceanu, da, vom depune motiune de cenzura, pentru ca este in afara regulilor jocului. (...) am informatii ca si ei vor sa plece pentru a face un an in opozitie ca sa mai marcheze niste puncte electorale. Altminteri nu imi explic de ce are aceasta actiune sinucigasa”.
Liderul PRM a aratat ca nu s-a razgandit in privinta motiunii de cenzura. “Acum trei saptamani a fost o tentativa a lui Geoana de a rasturna Guvernul. Nu s-a consultat cu nimeni, a venit cu aceasta idee probabil in urma sejurului din SUA si unde n-a avut mare succes. Acum e cu totul altceva. Daca isi asuma Guvernul raspunderea pe acest proiect inept, inseamna ca noi suntem de acord cu asa ceva. Sa se vada forta PRM, care este arbitrul jocului politic. Noi suntem acul balantei”, a declarat Corneliu Vadim Tudor.