Potrivit unui studiu dat publicitatii de catre Forester Research in 2006, 36% dintre europenii care nu optasera inca pentru Triple Play se declarau interesati de acest pachet de servicii. Francezii s-au aratat cei mai entuziasti dintre europeni cu privire la serviciile Triple Play, 50% dintre persoanele intervievate si 60% dintre cele care au conexiune High-Speed la Internet sustinand ca sunt foarte interesate de pachetul de servicii Triple Play.
Piata serviciilor de IPTV din Europa este estimata in prezent la un miliard de euro, ceea ce reprezinta o crestere de peste 100% fata de cifra inregistrata in 2006, de 470 milioane de euro, se arata intr-un raport international, citat de iNES IPTV. Pana la finalul anului 2009, se prognozeaza ca se vor inregistra aproximativ 8,7 milioane utilizatori ai serviciului IPTV la nivel european.
Serviciul de IPTV a fost introdus in Romania, in octombrie 2005, de catre iNES. In prezent, iNES transmite 109 programe TV prin protocolul IPTV. Transmiterea semnalului TV prin protocolul IPTV este direct legata de sistemul de distributie prin fibra optica, iNES dispunand in prezent de o retea cu o intindere de aproximativ 1500 de kilometri, care poate fi extinsa pe masura ce vor fi inregistrati noi utilizatori ai serviciilor.
In prezent, piata serviciilor de IPTV din Europa numara peste 60 de operatori care transmit fluxul televizat prin IP (Internet Protocol) si cumuleaza in acest moment un numar de aproximativ 5,6 milioane de utilizatori ai serviciilor IPTV, inregistrand o crestere aproape dubla fata de 2006, cand numarul total al abonatilor la nivel european a fost de 2,9 milioane.