Deputatii au votat, ieri, pe articole, Legea privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni si au transat o disputa mai veche care trena de peste doua saptamani. Legea a fost retrimisa la Parlament spre reexaminare, presedintele Basescu ridican
Deputatii au votat, ieri, pe articole, Legea privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni si au transat o disputa mai veche care trena de peste doua saptamani. Legea a fost retrimisa la Parlament spre reexaminare, presedintele Basescu ridicand, printre altele, obiectia legata de necesitatea enumerarii categoriilor de conationali care ar trebui definite cu sintagma “romanii de pretutundeni”- vlahi, valahi, aromani, meglenoromani, moldoveni, etc. Votul initial a fost in favoarea variantei lui Basescu, dar aceasta a picat dupa ce votul a fost organizat din nou, la cererea PSD, care a acuzat deficiente la sistemul electronic de numarare a voturilor. Decizia privind amendamentul care explica sintagma “roman de pretutindeni” a fost luata cu 64 de voturi „impotriva”, 59 „pentru” si 6 abtineri. PD a votat cot la cot cu PSD impotriva obiectiilor ridicate de presedintele Basescu, in timp ce liberalii si reprezentantii PRM au votat pentru amendament.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.