Mircea Geoana si-a lansat echipa pentru PE in prezenta secretarului general al socialistilor europeni, Philippe Cordery, care i-a criticat pe democratii lui Boc - fosti socialisti, acum populari -, dar si pe Traian Basescu.

Liderul PSD Mircea Geoana a cerut mobilizarea generala pentru alegerile europarlamentare, aratand ca la scrutinul din 25 noiembrie, romanii trebuie sa aleaga nu doar intre PSD, PD sau PNL, ci si intre „falsii amici de dreapta din PPE si prietenii adevarati, de stanga, din PES“. Geoana a criticat guvernarea din ultimii trei ani care a adus doar haos si nesiguranta economica. El i-a cerut presedintelui ca, daca tot vrea ca la referendum sa propuna „o solutie fara compromisuri“, sa preia Legea PSD pentru vot uninominal. „Intoarcerea la proiectul PSD ar fi singura solutie adevarata daca Basescu vrea un vot uninominal fara compromis“, a mai aratat Geoana. Cat priveste implicarea presedintelui in campania PD, Geoana a spus ca democratii nu au candidati pentru PE veritabili si atunci „vor defila cu icoana (Basescu-n.r) in fata, ca altce va mai bun nu au“.

Mai tii minte, draga Adrian?
Liderul PSD spune ca dupa aderarea la UE, guvernele Tariceanu nu au reusit sa atraga nici un euro din fondurile europene. In schimb, Romania plateste 2,4 miliarde euro pentru finantarea dezvoltarii altor state, iar anul asta s-a platit deja 1,2 miliarde euro. „Mai tii minte draga Adrian, cat am muncit noi sa aducem Romania in Europa?