Reforma in domeniul serviciilor pentru persoane cu dizabilitati intelectuale din Romania se bazeaza pe un cadru legal discriminatoriu si pe date incorecte, inutilizabile si incomplete despre managementul fondurilor publice din plan local. Acestea su
Reforma in domeniul serviciilor pentru persoane cu dizabilitati intelectuale din Romania se bazeaza pe un cadru legal discriminatoriu si pe date incorecte, inutilizabile si incomplete despre managementul fondurilor publice din plan local. Acestea sunt cateva dintre concluziile unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice. Potrivit cercetarii, reforma in domeniul serviciilor pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale se bazeaza pe un cadru legal discriminatoriu. Acesta tolereaza ca in centrele rezidentiale sa fie ingrijite peste o suta de persoane, laolalta tineri, batrani si persoane cu dizabilitati. Totodata, legislatia se fundamenteaza pe date incorecte, inutilizabile si incomplete despre managementul fondurilor publice din plan local, de la directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului (DGASPC).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.