Unul dintre cei 19 condamnati in dosarul „Tigareta II”, Dumitru Popescu, a facut cerere de revizuire a sentintei in baza unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului. Potrivit avocatului sau, Ilie Iordachescu, solicitarea va fi ju
Unul dintre cei 19 condamnati in dosarul „Tigareta II”, Dumitru Popescu, a facut cerere de revizuire a sentintei in baza unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului. Potrivit avocatului sau, Ilie Iordachescu, solicitarea va fi judecata in 19 noiembrie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. „Am facut cerere de revizuire, dupa ce, in 2007, a ramas definitiva decizia CEDO prin care ni s-a dat dreptate. Curtea Europeana a constatat ca legislatia noastra in materie de interceptari este defectuoasa si, pe cale de consecinta, si aplicarea acestei legislatii este defectuoasa“, a declarat Ilie Iordachescu. Cei 19 inculpati din dosarul „Tigareta II“ au fost trimisi in judecata, in 1998, de procurorii militari, pentru introducerea in tara, prin Baza Militara Otopeni, a peste 4.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.