„The Graduate“ („Absolventul“), 1967, regizat de Mike Nichols, este bazat pe romanul omonim al lui Charles Webb, care l-a scris la putin timp dupa ce a absolvit Colegiul Williams. Filmul spune povestea lui Banjamin Braddock (
„The Graduate“ („Absolventul“), 1967, regizat de Mike Nichols, este bazat pe romanul omonim al lui Charles Webb, care l-a scris la putin timp dupa ce a absolvit Colegiul Williams. Filmul spune povestea lui Banjamin Braddock (Dustin Hoffman), recent absolvent de colegiu, care este sedus de doamna Robinson (Anne Bancroft), iar mai apoi se indragosteste de fiica acesteia, Elaine (Katherine Ross). Filmul poate fi votat pe www.gardianul.ro ca fiind cel mai bun al tuturor timpurilor.

Initial, rolul „Benjamin“ i-a fost oferit lui Warren Beatty, insa acesta a refuzat din cauza filmarilor la „Bonnie si Clyde“. Robert Redford a dat si el o proba pentru interpretarea personajului, dar regizorul Mike Nichols a spus ca este nevoie de un barbat care sa se simta mai putin confortabil cu sexualitatea sa. Rolul „Benjamin“ i-a fost oferit si lui Burt Ward, insa acesta a preferat sa semneze un nou contract pentru seriile tv „Batman“. Intr-un final, Dustin Hoffman a fost ales pentru rolul Benjamin, in varsta de 29 de ani, la acea vreme. Pentru rolul „Elaine“ au aplicat, pe rand, Na talie Wood, Sally Field, care era cat pe ce sa-l obtina, insa Katherine Ross l-a primit in final. Rolul „Mrs. Robinson“ era gandit pentru Marilyn Monroe... Au fost ofertate Patricia Neal, Doris Day, insa Anne Bancroft (35) a ramas in istorie. Se spune ca Nichols l-a sfatuit pe Hoffman sa interpreteze rolul fara sa „joace“, sa fie natural, si stangacia fireasca a lui Ben este unul dintre motivele principale pentru care filmul isi pastreaza prospetimea emotionala. Filmul incepe cu o petrecere data in cinstea absolventului Benjamin, la casa parintilor sai din Pasadena. Tanarul nu se simte tocmai in largul sau, avand in vedere ca au fost invitati, in marea majoritate, prieteni ai parintilor sai. In peisaj apare distinsa doamna Robinson, sotia partenerului de afaceri al seniorului Braddock, care il roaga pe Benjamin sa o conduca acasa. Ajungand acasa, Benjamin este rugat sa intre, i se ofera ceva de baut, iar, mai apoi, stapana casei i se ofera pe tava.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.