Instanta suprema a dispus, ieri, ca dosarul “Loteria”, in care George Copos este judecat alaturi de alte cinci persoane pentru evaziune fiscala, sa fie trimis la Directia Nationala Anticoruptie pentru refacerea urmaririi penale, solutie
Instanta suprema a dispus, ieri, ca dosarul “Loteria”, in care George Copos este judecat alaturi de alte cinci persoane pentru evaziune fiscala, sa fie trimis la Directia Nationala Anticoruptie pentru refacerea urmaririi penale, solutie care poate fi atacata la completul de noua judecatori.

Prin decizia de ieri, magistratii au admis exceptiile invocate, in urma cu doua saptamani, de avocatii din dosar, acestia sustinand ca DNA nu era competenta sa ancheteze cazul, deoarece prejudiciul presupus este mai mic de un milion de euro. Potrivit Mediafax, avocatii au invocat, in 8 octombrie, un raport al Garzii Financiare, conform caruia pretinsul prejudiciu ar fi de 37 de miliarde de lei vechi. In acest raport s-ar arata ca o parte din impozitul de aproximativ 39 de miliarde de lei, respectiv 1,7 miliarde de lei vechi, ar fi fost platiti de societatea Romtur SA, parte responsabila civilmente in proces.
De asemenea, avocatii au aratat ca obligatiile fiscale trebuie raportate la prevederile Codului Fiscal, potrivit caruia impozitele si taxele se platesc in ziua de 25 a lunii urma toare incheierii trimestrului de activitate.

Astfel, valoarea impozitului datorat ar fi trebuit raportata la datele de 25 octombrie 2004 si respectiv 25 ianuarie 2005, nu la data de 15 decembrie, cum se arata in rechizitoriul DNA. Procurorul de sedinta a aratat ca raportul Garzii Financiare nu poate fi luat in considerare ca proba extrajudiciara. De altfel, avocatii au sustinut ca raportul trebuie luat in considerare ca inscris.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.