Liderii sarbi si albanezi au participat, ieri, la Viena, la a treia runda de negocieri directe asupra statutului provinciei Kosovo. Sustinerea pe care SUA o acorda independentei provinciei a facut insa ca delegatia de la Pristina sa aiba mai mult o
Liderii sarbi si albanezi au participat, ieri, la Viena, la a treia runda de negocieri directe asupra statutului provinciei Kosovo. Sustinerea pe care SUA o acorda independentei provinciei a facut insa ca delegatia de la Pristina sa aiba mai mult o prezenta de forma. In acelasi timp, UE se pregateste sa desfasoare o misiune pentru supravegherea independentei Kosovo, indiferent de rezultatul negocierilor, care au ca termen final data de 10 decembrie. Misiunea UE va presupune desfasurarea a 1.875 de politisti si personal judiciar, o etapa importanta in politica europeana pentru securitate si aparare. La aceasta misiune ar putea participa si Romania, cu rezervele pentru 2008 aprobate de CSAT.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.