“Intrucat, in ultimele zile, am constatat cu mirare faptul ca mai multe persoane dubioase au solicitat telefonic sume de bani unor ministere, banci si firme particulare, prezentan-du-se drept Parintele Patriarh Daniel, Patriarhia Romana atenti
“Intrucat, in ultimele zile, am constatat cu mirare faptul ca mai multe persoane dubioase au solicitat telefonic sume de bani unor ministere, banci si firme particulare, prezentan-du-se drept Parintele Patriarh Daniel, Patriarhia Romana atentioneaza asupra faptului ca este vorba de impostori care incearca sa profite material si in acelasi timp sa compromita imaginea Bisericii”, se preciza in comunicatul Patriarhiei.
Conform surselor noastre de la Patriarhie, printre ministerele carora le-au fost solicitate sume importante se numara Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Ministerul Transporturilor.

De asemenea, sursele citate ne-au declarat ca au fost ceruti bani si de la cunoscutul om de afaceri Silviu Prigoana. Secretarul de stat Barna Tanczos, de la Ministerul Transporturilor, a primit vineri dupa-amiaza un telefon de pe centrala institutiei de la o persoana care s-a prezentat a fi Preafericitul Daniel.
“Vineri in jurul pranzului am fost sunat de o persoana care s-a prezentat a fi Preafericitul Daniel. A cerut un ajutor banesc de cateva mii de euro pentru operatia unui preot”, ne-a spus Barna Tanczos.
“Am incercat sa vad cu ce pot ajuta acea persoana. Am spus ca il putem ajuta cu un bilet de avion al companiei TAROM in cazul in care operatia se efectueaza in strainatate. Dansul a spus ca vrea bani, si nu bilet de avion”, a mentionat Tanczos. Secretarul de stat a fost apelat pe telefonul mobil de pe interioarele 266 sau 260 ale ministerului.

“Am verificat ulterior daca persoana care m-a contactat este Preafericitul Daniel si am aflat ca nu este adevarat”, a mai declarat Barna Tanczos. Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, ne-a declarat ca nu a fost apelat de persoana care s-a prezentat a fi Prefericitul Daniel, dar stie ca un secretar de stat a fost contactat de respectivul escroc.
Patriarhia Romana a precizat, in comunicatul de ieri, ca nu obisnuieste sa solicite telefonic nimanui sume de bani si bunuri materiale, ci intotdeauna se adreseaza in mod oficial in scris institutiilor publice si de drept privat, daca este nevoie.

Prigoana: 'Sa nu prind pe careva ca-mi cere bani!>>


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.