Sute de vranceni au murit, anul acesta, din totalul celor 27.406 care au trecut pragul Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Pantelimon“ din Focsani. Potrivit statisticii, 234 dintre pacientii decedati in spital proveneau din mediul rural
Sute de vranceni au murit, anul acesta, din totalul celor 27.406 care au trecut pragul Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Pantelimon“ din Focsani. Potrivit statisticii, 234 dintre pacientii decedati in spital proveneau din mediul rural si 140 din mediul urban. Printre cei care au murit anul acesta in Spitalul Judetean de Urgenta se numara si 19 copii cu varsta sub un an, dintre care 6 nou-nascuti. Directorul spitalului, doctorul Gabriel Negoita, nu a dorit sa precizeze cauzele care au dus la aceste decese, precizand ca sunt „informatii de natura medicala“.

Tot de la inceputul anului s-au inregistrat 168 de infectii nosocomiale, reprezentand numarul pacientilor care s-au imbolnavit din cauza unor infectii contractate chiar in Spitalul Judetean. Encefalograful Spitalului Judetean are vreo 40 de ani, tomograful se mai strica din cand in cand, igrasia apare pe la colturi, gandacii pe sub paturi, rugina pe mobilierul vechi, iar medicii fac prea multe garzi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.