Conducerea Televiziunii Romane a hotarat, ieri, una dintre cele mai mari schimbari din ultimii ani in interiorul acestei institutii. Toti editorii adusi la Redactia Stiri de Rodica Culcer au fost mutati pe posturi si vor face parte din echipele redactionale ale altor jurnale. Cel mai important jurnal al TVR-ului il va avea ca producator pe Dorin Muntean, iar ca editori pe sotii Codruta si Cristian Marinescu. Decizia-bomba a fost luata in absenta Rodicai Culcer, care nu a avut nici un cuvant de spus in acest sens. Ea ramane totusi in noua schema organizationala pe postul de director al Directiei Stiri, cu atributii manageriale.

Valul de schimbari din Televiziunea Romana a fost facut imediat dupa ce, la sfarsitul saptamani trecute, comisia de etica a acestei institutii hotarase ca difuzarea inregistrarii in care aparea fostul ministru Decebal Traian Remes a fost o decizie corecta. Noua directoare a Departamentului de Stiri, Madalina Radulescu, impreuna cu Radu Toma, reprezentantul PRM in CA-ul Televiziunii, au fost cei care au anuntat masura, luni dimineata. In esenta, schimbarea a insemnat mutarea tuturor editorilor angajati de fosta sefa a stirilor T VR, de la jurnalul de mare audienta de la ora 19, la altele, mult mai putin importante. In principiu, Anca Lazarescu, producatorul executiv al Jurnalului, a fost mutata pe o tura de noapte. Radu Gafta, editorul implicat recent intr-o altercatie cu un subordonat, a fost mutat la pachet cu colegele sale, Nadina Dogioiu si Doina Gerogescu, la TVR2, la jurnalul regional. Liviu Popescu si Ana Maria Panait, si ei editori la jurnalul de la ora 19, au primit sarcina de a se ocupa de jurnalul de noapte.

Sarcinile „echipei Culcer“ au fost preluate, cel putin deocamdata, de doi editori trimisi in exil in perioada cat Rodica Culcer a fost la putere.