Cu 98 de fotbalisti trecuti la catastif, Brazilia se poate lauda ca a "confiscat" cea mai importanta competitie inter-cluburi din lumea sportului cu balonul rotund. Conform cotidianului madrilen "AS, citat de Rompres, tara cafelei (n-am gasit alta ri
Cu 98 de fotbalisti trecuti la catastif, Brazilia se poate lauda ca a "confiscat" cea mai importanta competitie inter-cluburi din lumea sportului cu balonul rotund. Conform cotidianului madrilen "AS, citat de Rompres, tara cafelei (n-am gasit alta rimaa€¦) este cea mai bine reprezentata in Champions League, depasind marile forte fotbalistice ale batranului continent, in pofida faptului ca Italia, Spania ori Anglia au cate 4 echipe calificate in faza grupelor.    Deloc surprinzator, mai ales ca patria lui Pele, Romario si Ronaldinho a "exportat" numai in acest an 1045 de fotbalisti licentiati de Confederatia Braziliana de Fotbal (CBF), tarile membre ale Uniunii Europene absorbind doua treimi dintre "defectori" (cum se spunea pe vremea razboiului rece). Pare-se ca brazilienii prefera Portugalia (215 "stranieri"), Japonia (57) si Spania (36). Pe locul al doilea, dupa Brazilia, se claseaza Franta (64 de jucatori prezenti in grupele ligii), urmata de Italia (55), Spania (53), Portugalia (41), Germania (38), Argentina (32) si Anglia (28).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.