Primarii din comunele bacauane Bogdanesti si Solont au intrat in istorie. Acestia au reusit sa desfiinteze ordonanta prin care spatiile cabinetelor medicale urmau sa fie vandute doctorilor cu preturi simbolice. Edilul din Bogdanesti sustine ca a mer
Primarii din comunele bacauane Bogdanesti si Solont au intrat in istorie. Acestia au reusit sa desfiinteze ordonanta prin care spatiile cabinetelor medicale urmau sa fie vandute doctorilor cu preturi simbolice. Edilul din Bogdanesti sustine ca a mers la cacealma cand a invocat exceptia de neconstitutionalitate a articolelor din OUG nr.110/2005. Nici un primar, nici celalalt nu au stiut despre decizia Curtii Constitutionale, care, in data de 9 octombrie, a hotarat ca articolele invocate sunt neconstitutionale. „Noi nu am facut decat sa ne aparam un bun din patrimoniu. Cladirea din Bogdanesti in care functioneaza cele doua cabinete medicale are o semnificatie istorica deosebita, este construita din piatra si dateaza din perioada interbelica. Aceasta a fost donata comunei de catre o familie de medici. Nu ni s-a parut normal sa vindem imobilul pe nimic. Practic, cu suma de 100 milioane de lei vechi, cu cat am fi fost obligati sa o vindem, nu puteam construi nici un W.C. public. Cladirea ar valora peste patru miliarde de lei vechi. Aici isi desfasoara activitatea un medic de familie si un medic stomatolog, care ne-au reclamat la Prefectura Bacau. La randul ei, Prefectura ne-a actionat in instanta si asa am ajuns sa invocam exceptia de neconstitutionalitate. A fost o interventie la cacealma si nici n-am stiut, pana acum, ca am castigat. Din pacate, multe acte normative apar conjunctural, cu menirea de a satisface clientela politica“, ne-a declarat Nicolae Andrusca, profesor de istorie si primar al comunei Bogdanesti. Adam Spiridon, primarul comunei Solont, din judetul Bacau, a ramas placut surprins sa afle ca a castigat procesul. „Avem doua dispensare si un singur medic care profeseaza in ambele spatii“, ne-a precizat primarul din Solont.

Transfer silit de proprietate
Dupa examinarea articolelor din OUG nr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.