In doar doua luni de zile, de cand interdictia de vanzare a cotei de lapte a fost ridicata, aproape 400 de tarani din judetul Suceava si-au vandut deja cota, desi cumparatorii ofera preturi modice, cu mult sub valoarea la care se preconizeaza ca va
In doar doua luni de zile, de cand interdictia de vanzare a cotei de lapte a fost ridicata, aproape 400 de tarani din judetul Suceava si-au vandut deja cota, desi cumparatorii ofera preturi modice, cu mult sub valoarea la care se preconizeaza ca va ajunge aceasta in curand. Cum clientii nu sunt chiar foarte usor de gasit, unii crescatori de vaci
si-au scos cota la vanzare in anunturile de mica publicitate din presa locala.

Vasile Boboc, un barbat de 45 de ani, din localitatea suceveana Boroaia, are in batatura doua vaci pentru care a obtinut o cota de 4.500 de litri de lapte. Acum vrea sa-si vanda cota si sa renunte la cele doua animale.
„Procesatorii dau 5.000 de lei vechi pe kilogram. E un pret in bataie de joc, conditii in care nu mai pot continua sa-mi pierd timpul. Vreau sa imi vand toata cota”, ne-a spus barbatul. Cere 20 de bani pe kilogram, ceea ce inseamna ca spera sa ia 200 de lei pentru fiecare tona de lapte cedata. Dupa ce scapa de cota, are de gand sa-si vanda si cele doua animale.
Tot printr-un anunt in ziar, Elena Ivan, din comuna Poiana Stampei, vrea sa-si vand cota de 9.000 de litri de lapte. „Am avut patru vaci, dintre care doua le-am vandut, am imbatranit si e multa munca pentru mai nimic. Vreau sa-mi vand cota si sa mai cresc doar doua dintre vaci, iar laptele sa-l folosesc pentru consum propriu”, ne-a marturisit femeia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.