Campania electorala pentru europarlamentare a mobilizat si institutele de sondare a opiniei publice INSOMAR si BCS. O prima observatie ar trebui sa priveasca diferentele dintre scorurile diferitelor partide in evaluarea celor doua institute. De rema
Campania electorala pentru europarlamentare a mobilizat si institutele de sondare a opiniei publice INSOMAR si BCS. O prima observatie ar trebui sa priveasca diferentele dintre scorurile diferitelor partide in evaluarea celor doua institute. De remarcat este, in sondajul INSOMAR, si absenta unei corelatii intre cresterea economica si activitatea Guvernului.

In sondajul INSOMAR, PD este creditat cu 42% din preferintele electoratului, fiind urmat de PSD cu 19% si de PNL cu 13%. Interesanta este curba descendenta pe care se situeaza PNG, partidul lui George Becali coborand de la 9 la 5%. In schimb, in studiul realizat de BCS, PD ar primi numai 32% la alegerile parlamentare, pe locurile urmatoare clasandu-se PSD (22%) si PNL (15%)si PNG, cu 9%. Din sondajul INSOMAR aflam si ca aproximativ 72% dintre romani sunt nemultumiti de activitatea actualului Guvern, desi procentul respondentilor care considera ca situatia lor social-economica a evoluat pozitiv in raport cu aceeasi perioada a anului trecut este in crestere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.